Новини

Серед чернівецької молоді проводять опитування благополуччя: як взяти участь та отримати бонуси

Участь в опитуванні може взяти кожен охочий житель Чернівців, віком від 15 до 35 років.

У Чернівцях уперше визначатимуть Індекс благополуччя молоді (ІБМ). Ініціатор та виконавець опитування — Резиденція молоді.

Про це повідомляє Чернівецька міська рада.

За словами розробників дослідження, його результати можуть дозволити вдосконалити молодіжну політику міста, зрозуміти потреби та інтереси молоді. Насамперед опитування дозволить побачити, які сфери життя молоді потребують змін.

ІБМ охоплює питання, що стосуються освіти, здоров’я, економічних можливостей, участі у політичному житті, участі у громадському житті, інформаційних та комунікаційних технологій, безпеки та захищеності у місті.

Учасники опитування отримують бали, які можна обміняти на бонуси від чернівецьких бізнесів, до прикладу, знижка в кіно чи піцерії. Повний перелік партнерів на сайті опитування.

Як взяти участь

Участь в опитуванні може взяти кожен охочий житель Чернівців, віком від 15 до 35 років. Для цього потрібно зареєструватись та відповісти на запитання за посиланням.

Довідка

Індекс благополуччя молоді (ІБМ) — це простий інструмент для моніторингу і оцінки благополуччя молоді.

Він розроблений спільно UNFPA, Фондом ООН у галузі народонаселення в Україні та Інститутом демографії та соціальних досліджень. Індекс дозволяє дослідити стан молоді у місті й, з огляду на ці дані, вдосконалити молодіжну політику та проєкти для розвитку молоді. 

У 2019 році Індекс почав працювати у Львові, Кременчуці та Миколаєві. Протягом 2020 року ще 6 міст приєдналися до ініціативи, такі як Маріуполь, Мелітополь, Херсон, Дніпро, Тернопіль і Луцьк. 

 

 

Коментарі