Без категорії

Як боротися з фейками: відбулася найбільша онлайн-конференція про дезінформацію

З якими викликами стикнулися медіа, котрі висвітлюють тему пандемії, статисти та вакцинації.

7 листопада Львівський медіафорум провів найбільшу конференцію про дезінформацію цієї осені. Мета обговорення — посилити здатність медіа боротися з дезінформацією та підвищити медіаграмотність аудиторії, опираючись на досвід національних та регіональних ЗМІ.

Серед спікерів були експерти з питань дезінформації, редактори всеукраїнських та локальних медіа. 

У 2021-му ГО «Львівський Медіафорум» у співпраці з чотирма редакціями запустили проєкт «Західноукраїнська медіамережа з протидії дезінформації». 

«Новостворена мережа має за мету посилити регіональні ЗМІ у боротьбі з дезінформацією та фейками і налагодити контакт між редакціями регіонів», — кажуть організатори.

Учасниками проєкту стали: агенція «Курс» з Івано-Франківська, zaxid.net зі Львова, «Varosh» з Ужгорода та чернівецьке онлайн-медіа «Шпальта».

Тут можна послухати та подивитися як редактор «Шпальти» Олександр Докієн коментує ситуацію з дезінформацією на Буковині. А також новий досвід в рамках проєкту, нові можливості та виклики.

Детальніше про програму та розклад читайте тут.

«LMF Talks: Мережі медіа vs мережі дезінформаторів» — це одноденна безкоштовна подія, що слугує майданчиком для обговорення проблеми виникнення та поширення дезінформації, патернів споживання контенту, формування довіри аудиторії до медійних ресурсів, а також інструментів протидії деструктивним наративам. 

 

 

Коментарі