Новини

Кліматичний саміт у Глазго: тисячі активістів вийшли на демонстрації

Натовп молодих людей звинувачували компанії в кліматичній кризі.

Фото Нannah McKay,

Тисячі протестувальників вирушили маршем по Глазго, що приймає кліматичну конференцію ООН. Вони вимагають більш рішучих глобальних дій.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на агентство Reuters.

Студенти, активісти та стурбовані кліматом громадяни рушили на захід від міського парку Келвінгроув до центральної Джордж-сквер.

З червоними прапорами та гаслами «капіталізм вбиває планету», натовп молодих людей звинувачували компанії в кліматичній кризі. Інша група активістів у іншому місті привертала увагу до кліматичної справедливості та фермерів.

У кількох кварталах від засідання COP26 (яке проводять з понеділка і триватиме ще тиждень), активісти говорили про те, як глобальне потепління спустошує сільськогосподарські угіддя й загрожує продовольчій безпеці.

Нагадаємо, що тиждень саміту був присвячений планам поступово відмовитися від вугілля, скоротити викиди потужного парникового газу метану і скоротити вирубку лісів. Але активісти заявили, що зустріч поки не дає жодного прогресу.

CОР26 — це 26-та міжнародна кліматична конференція під егідою ООН. Перша відбулася у 1995 році. А під час нинішньої країни мають «звірити годинники»: подивитися, наскільки виконуються цілі Паризького протоколу і визначитися, що треба робити далі.

Очікують, що крім оцінок того, що вдалося і чого не вдалося зробити з часу підписання Паризького протоколу, ми також почуємо низку новин, що впливатимуть на наше повсякденне життя.

Наприклад, у Глазго можуть погодити нові вимоги для авто на бензині або швидший перехід до електромобілів.

Коментарі