Новини

«Дія» призупинить роботу: чому та як згенерувати COVID-сертифікат

У Мінцифри просять українців завчасно завантажити в електронному або паперовому вигляді COVID-сертифікат.

diia.gov

У ніч проти 7 листопада замовлення послуг і документів у застосунку й на порталі «Дія» буде недоступне. Все через те, що застосунок переїжджає до нового датацентру для підвищення якості роботи.

Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації у фейсбуку.

«Дія працюватиме ще стабільніше. Дія переїжджає до нового датацентру для розширення потужностей. У зв’язку з цим переїздом у ніч з суботи на неділю 7 листопада з 00:00 до 07:00 замовлення послуг та документів у Дії буде недоступне», — йдеться у повідомленні.

У Мінцифри просять українців завчасно завантажити в електронному або паперовому вигляді COVID-сертифікат.

Як згенерувати COVID-сертифікат з порталу Дія та завантажити його у форматі PDF на телефон можна дізнатися за посиланням.

Також можна додати цифровий документ у застосунок YourWallet. Якщо у застосунку вже є COVID-сертифікат, його можна показати під час перевірки вночі 7 листопада, але не виходячи в цей час з Дії.

У Мінцифри запевнили, що всі послуги в застосунку та на порталі Дія після 7 листопада витримуватимуть ще більше навантаження.

Із 7-ї ранку 7 листопада застосунок та портал працюватимуть у звичному режимі.

Нагадаємо, що Верховна Рада ухвалила закон про скасування прописки в українських паспортах. Це дозволить змінити місце реєстрації (проживання) онлайн або шляхом звернення до центру надання адміністративних послуг.

Коментарі