Офтоп

Компанія Coca-Cola представила першу в історії пляшку з пластику, виготовленого з рослинної сировини

Компанія пішла на такий крок, адже її вже чотири роки поспіль називають найгіршим у світі корпоративним забруднювачем планети пластиком.

Фото: unsplash

Оригінальний матеріал Plantbasednews

Компанія Coca-Cola представила першу в історії пляшку з пластику, виготовленого з рослинної сировини. Новий прототип пляшки містить параксилол рослинного походження (bPX), який був виготовлений за використання цукру з кукурудзи. Coca-Cola співпрацювала з компанією Virent, яка займається виробництвом пластику, щоб перетворити bPX на парафталеву кислоту рослинного походження (bPTA).

Зазначають, що технологія готова до комерційного запуску. Однак компанія каже, що ковпачок і етикетка все ще будуть містити пластик.

Нова пляшка з’явилася більше ніж через десять років після того, як Coca-Cola представила свою PlantBottle – першу у світі пляшку з ПЕТ-пластику, придатного для вторинної переробки. Пляшка на 30% складалася з сировини рослинного походження. Компанія випустила обмежену кількість PlantBottle − лише 900 штук у 2009 році.

«Упродовж багатьох років ми співпрацюємо з технологічними партнерами, щоб розробити правильні технології для створення пляшки повністю з рослинної сировини, адже ми прагнемо залишати менше вуглецевого сліду», — заявила Ненсі Куан, директорка з технічних питань та інновацій компанії Coca-Cola.

Компанію Coca-Cola неодноразово критикували через те, що вона використовує занадто багато пластику.

Згідно з даними за минулий рік, понад 1,9 мільярда порцій напоїв компанії щодня споживають у більш ніж 200 країнах.

Break Free From Plastic – рух проти пластику, який об’єднує понад 11 000 організацій та окремих прихильників – нещодавно опублікував звіт, який відстежує забруднення пластиком, за яке відповідальні великі компанії.

Під час підготовки звіту було перевірено 440 брендів на шести континентах і було зібрано понад 330 000 забруднювальних елементів.

У звіті Coca-Cola четвертий рік поспіль назвали найбільшим корпоративним забруднювачем у світі.

Коментарі