Новини

У Чернівцях виходить продовження дитячої книги про зайчика-нестрибайчика

Книжка побачить світ на початку грудня.

У книжки про зайчика на інвалідному візку виходить продовження. Чернівецьке видавництво «Чорні вівці» опублікує наступну книгу про історії маленького малорухомого персонажа під назвою «Зайчик-нестрибайчик подорожує». Про це повідомляє пресслужба видавництва.

Фото: «Чорні вівці»

Обидві книги написала чернівецька письменниця, журналістка та громадська діячка Оксана Драчковська. У новій книжці Драчковської йдеться про те, як Зайчик-нестрибайчик уперше вирушає у справжню далеку подорож.

Ілюстрація «Чорні вівці»

Там він стикнеться з багатьма проблемами, які притаманні людям з інвалідністю, до прикладу він намагатиметься потрапити до звичайного потяга, подолати перехід через вулицю великого міста та сісти до автобуса чи трамвая.

«Вперше в Україні (а може, й не тільки), ми говоримо про стандарти доступного середовища абсолютно простою, зрозумілою навіть дітям мовою. Тепер ні в кого не виникатиме питання: а яким має бути правильний пандус?», — каже авторка дитячої книги.

Ілюстрація «Чорні вівці»

Ілюструвала книгу фіналістка Болонської виставки дитячих ілюстрацій Оксана Драчковська-молодша. Книжка побачить світ на початку грудня.

Вам може бути цікаво: У Чернівцях презентували інклюзивну казку Оксани Драчковської. Фото

Нагадаємо, що перша частина «Зайчик-нестрибайчик та його смілива мама» отримала спецвідзнаку «Коронації слова», потрапила до списків двох найпрестижніших книжкових рейтингів «Книга року ВВС» і «Барабука», а також стала переможцем у номінації «Література для дітей від 6 до 8 років» BookForum Best Book Award-2020.

 

Коментарі