Новини

«Чернівціводоканал» встановлює старовинний пожежний гідрант на Центральній площі

Гідрант виготовляли на спеціальне замовлення на заводі німецької фірми Keulahütte.

Фото: «Чернівціводоканал»

«Чернівціводоканал» встановлює історичний пожежний гідрант на Центральній площі у Чернівцях. Про це повідомляє пресслужба підприємства.

У повідомленні мовиться, що з історичних джерел відомо, що у місті з’явилась водопровідна система перш за все як протипожежний захід. Це сталось тому, що місто в більшості було дерев’яним, і вода була необхідна, щоб не розповсюджувались пожежі.

Фото: «Чернівціводоканал»

Систему водопостачання та водовідведення побудували у 1895 році, і саме чернівецька ратуша була найвищою точкою, звідки могли виявити загоряння. Тому туристичний об’єкт встановлять біля неї.

Гідрант виготовляли на спеціальне замовлення на заводі німецької фірми Keulahütte

Умовно цей протипожежний пристрій можна розділити на дві частини — надземну і підземну. Підземна зроблена з дотриманням сучасних норм і технологій, вона нічим не відрізняється від сучасних гідрантів. Наземна частина об’єкту пофарбована в яскравий червоний колір, на ній розміщено герб Чернівців.

Гідрант повністю робочий — він пройшов необхідні випробування і до нього можуть підключатись спецслужби і брати воду з водопровідної мережі міста.

Фото: «Чернівціводоканал»

Роботи над гідрантом затягнулись через те, що на ділянці багато міських комунікацій. Але вже завтра, 4 листопада, гідрант відкриють та підключать до водопровідної мережі.

 

Коментарі