Новини

Лідери G20 хочуть вакцинувати 70% населення до середини наступного року

 

На саміті Великої двадцятки в Римі прийняли низку рішень, серед яких зменшення податку для корпорацій, списання боргів для бідних країн та масова вакцинація населення від COVID-19.

Лідери країн Великої двадцятки (G20) прийняли на саміті в Римі ряд рішень, спрямовані на боротьбу з коронавірусом. Зокрема, вирішено продовжити списання боргів для бідних країн, а також передати їм велику кількість вакцин проти коронавірусу. Крім того, великим корпораціям знизять податок до мінімального.

Про це повідомляє Слово і діло.

Так, згідно з підписаними угодами, з 2023 року всі великі корпорації країн Великої двадцятки повинні платити мінімальний податок у розмірі 15% незалежно від того, де вони ведуть свою діяльність. Такий захід спрямований на недопущення приховування корпораціями доходу в офшорах.

«Це більше, ніж просто податкова угода – це дипломатія, що змінює нашу глобальну економіку і допомагає нашим народам» – заявив на саміті президент США Джозеф Байден.

Також світові лідери вирішили й далі списувати борги бідним країнам.

Крім цього, прийнято рішення вакцинувати 70% світового населення від коронавірусу до середини 2022 року — для цього країни двадцятки передадуть іншим державам велику кількість вакцин від коронавірусу.

Коментарі