Новини

Єдиний авіарейс із Чернівців до Києва можуть скасувати: у чому причина

Компанія  написала відповідну телеграму Чернівецькому аеропорту. Попередили про зупинку співпраці з 9 листопада.

Фото dumskaya.net

Компанія Windrose, яка виконує регулярні авіаперевезення з Чернівців до Києва, заявила про намір припинити співпрацю з 9 листопада.

Таку інформацію у коментарі «Шпальті» підтвердив заступник міського голови Ігор Крохмаль.

«Наразі у нас єдиний рейс на Київ, який обслуговує ця компанія. Дійсно, вона написала нам телеграму, в якій ідеться про те, що вони з 9 листопада мають наміри змінити польоти. Коли вони розпочинали до нас літати, то зазначали, що це буде саме літня навігація. Оскільки їхні літаки не зовсім пристосовані до зимових польотів. Тож ми були готові до такого повідомлення», — зазначив посадовець.

Також він додав, що є низка економічних причин, які можуть викликати таке рішення у компанії.

«По-перше, зараз на компанію лягають додаткові витрати зі зняття обледеніння літака. Це суттєво збільшує собівартість рейсу. Крім того, ми маємо збільшення захворюваности на ковід, що зменшило заповненість літака до 25%.

Кабмін підсилив відповідальність за перевезення пасажирів без ковід-сертифікатів. І це також вплинуло. До того ж, це приватна компанія, і вона моніторить ситуацію на ринку. Вони знають, що зовсім скоро ми заходимо у стадію реконструкції аеропорту, і компанії прораховують економічні складові», — додав він.

Наразі цей авіарейс – єдиний із Чернівців до Києва, бо клас цього літака дозволяє сідати на смугу Чернівецького аеропорту, яка потребує реконструкції.

Проте Крохмаль зазначає, що рішення про скасування рейсу ще не остаточне. Наразі вони ведуть перемовини з цією компанією, аби зберегти його. А також заохочують до співпраці інші компанії.

За словами чиновника, до погіршення ситуації із коронавірусом напрямок мав 100% заповнення.

 

Коментарі