Новини

Україна, Литва та Польща підписали меморандум про Молодіжний Люблінський трикутник

Це тристороння платформа для політичного, економічного й культурного співробітництва, метою якого є зокрема підтримка інтеграції України в Європейський Союз (ЄС) та НАТО, а також спільна протидія російській агресії.

Фото: фейсбук Дмитра Кулеби

Три молодіжні ради України, Литви та Польщі підписали меморандум про співпрацю, який засвідчив створення Молодіжного Люблінського трикутника. Про це заявив засновник ГО «Платформа публічної дипломатії» та модератор Денис Ганжа на пресконференції, цитує Укрінформ.

«У майбутньому ми плануємо зареєструвати міжнародну громадську організацію та створювати проєктну команду, яка буде займатися такими напрямками як студентські обміни, міжпарламентські та міжмуніципальні стажування, спільні компанії з протидії дезінформації та російському впливу в наших країнах, підтримка демократичного вибору білоруської молоді, конференції між молодими вченими та навіть спільні кіберспортивні турніри», — повідомив модератор.

До організації входить більше ніж 210 тисяч представників активної молоді, а в загальному її діяльність покриває більше ніж два мільйони молодих людей з трьох країн.

Денис Ганжа зазначив, що організатори ініціативи планують запустити перший обмін між Україною і Литвою вже наступного місяця.

Член Національної молодіжної ради України Кароліна Свирида повідомила, що країни спільно відстоюватимуть права та інтереси молодих людей у межах Люблінського трикутника. За її словами, три ради погодили підтримку євроінтеграції України, промоції культурної спадщини та можливостей для молоді.

Довідка

Люблінський трикутник — тристороння платформа для політичного, економічного, культурного й соціального співробітництва між Литвою, Польщею та Україною, метою якого є зміцнення діалогу між країнами, підтримка інтеграції України в ЄС та НАТО і спільна протидія російській агресії.

Коментарі