Новини

Велика ковзанка, дитяче караоке та карусель: яким буде Різдвяне містечко у Чернівцях

Під час різдвяного містечка будуть діяти три зони: ковзанка, фудкорт, зона дитячих розваг і атракціонів.

Фото ілюстративне

У Чернівцях обрали переможця конкурсу на проведення та облаштування Різдвяного ярмарку. Ним стала громадська організація з Тернополя «Файне.ЮА». Вони налаштують роботу ярмарку, встановлять павільйони та організують розважально-відпочинкові послуги.

Цього року на Різдвяному ярмарку будуть три зони: ковзанка, фудкорт та зона дитячих розваг та атракціонів. Про це розповів переможець конкурсу Тарас Ковальчук.

«Ми забудовуємо  містечко, куди можна буде прийти з родиною відпочити», — зазначив він.

Переможець конкурсу зазначив, що весь період роботи Різдвяного містечка ділять на вікенди. Кожен із них буде тематично присвяченим якійсь події: це може бути Різдво, Новий рік, а якщо це не свята, то влаштують тематичні події.

«П’ятниця — робимо молодіжний формат із вечірками. Субота — гастрономія. Це будуть фестивалі гарячих напоїв, м’яса, пряників тощо. Неділя — сімейний день. Як показав досвід, гарно працює дитяче караоке, коли діти мають можливість поспівати колядки», — розповів Тарас Ковальчук.

Цьогоріч планують забудову Соборної площі в новому форматі.  

Площу розділять на три локації. Перша буде ярмаркова. Біля ялинки зроблять ковзанку, вона буде більшою, ніж попередніми роками у Чернівцях. Крім традиційного катання на ковзанах, тут планують провести змагання з хокею або ж місцеві команди зможуть пограти в хокей. Буде площадка із закритим бортом. Ковзанка почне працювати раніше, навіть якщо не буде погодних умов. 

Середня локація — зона харчування.  Заборонять використовувати дрова — лише вугілля. Так, не буде димової завіси, переконують майбутні організатори.

Біля скверу будуть атракціони та розваги для сімейного відпочинку з дітьми.

«Щодо ковзанки: плануємо привезти фішку, яку Чернівці не бачили, спеціальний ровер, на яких можна кататися на льоду», — розповів Тарас Ковальчук.

На Різдвяному ярмарку працюватиме цілодобова охорона, прибирання, встановлять відеоспостереження. Оскільки наступний рік — Білого тигра, локації тематично оформлять під його логотипи та зображення.

 

Довідка

ГО «Файне.ЮА»  займається організацією подій у містах та їхньою промоцією. Уже п’ятий рік вони будуть організовувати зимові святкування у Тернополі та Вінниці. 

 

Коментарі