Новини

ОБСЄ призупинила місію на Донбасі через протести сепаратистів

У суботу близько 200 проросійських демонстрантів пікетували спостерігачів ОБСЄ.

Фото Reuters

ОБСЄ призупинила свою спостережну місію на сході України. Таке рішення ухвалили після протестів біля штаб-квартири в контрольованому бойовиками Донецьку.

Про це повідомив голова Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Яшар Халіт Чевік у коментарі Reuters, передає Українська правда.

«Через стурбованість за нашу безпеку і з правил, і міркувань безпеки, ми призупинили наші операції», — сказав Чевік.

Зазначимо, що у суботу близько 200 проросійських демонстрантів пікетували спостерігачів ОБСЄ, вимагаючи звільнення «офіцера» бойовиків, затриманого українськими військовими минулого тижня.

Агентство відзначає, що місія вже стикалася з протестами окупантів. Але цього разу демонстранти, схоже, заблокували вхід до готелю, де базуються спостерігачі.

Водночас Чевік зазначив, що спостерігачі поки не відчули загрози з боку протестувальників.

Нагадаємо, що у середу, 13 жовтня, українські військовослужбовці затримали чоловіка, який, під приводом розмінування території, вів розвідку залишених Збройними силами України позицій поблизу Золотого. Пізніше виявилося, що затриманий – громадянин Росії Андрій Косяк.

Медіа РФ ввечері в четвер опублікували реакцію представників ОРЛО на затримання Косяка.

«ЛНР припинила всі контакти з Києвом у Спільному центрі з контролю за припиненням вогню до повернення свого офіцера, затриманого вчора київськими силовиками на лінії розмежування. У Луганську заявляють, що офіцер був затриманий під час узгоджених з ОБСЄ робіт на КПП «Первомайськ – Золоте», — йшлося в повідомленні.

Служба безпеки України встановила, що Косяк здійснював розвідку, він має кримінальне минуле. Йому оголосили підозру. На мобільному пристрої даного представника незаконних збройних формувань українські силовики виявили відео його участі в обстрілі позицій ЗСУ.

Коментарі