Новини

Текст радіодиктанту національної єдности-2021 напише й озвучить Юрій Андрухович

Саме Андруховича радіослухачі порадили обрати автором та читцем радіодиктанту.

Фото: Ігор Ткач

Радіодиктант національної єдности-2021 відбудеться 9 листопада з 10:00 до 11:00. Його текст напише та прочитає в етері український поет Юрій Андрухович. Про це повідомив член правління Національної суспільної телерадіокомпанії України, відповідальний за платформу радіо Дмитро Хоркін, пише «Суспільне».

За словами Хоркіна, саме Андруховича радіослухачі порадили обрати автором та читцем радіодиктанту. Його тему невдовзі анонсують.

Професорка катедри української мови Києво-Могилянської академії і провідна наукова співробітниця Інституту української мови НАН України Лариса Масенко вдруге стала науковою консультанткою проєкту.

Радіодиктант транслюватимуть «Українське радіо», радіо «Культура», телеканал «UA: Перший» та інші платформи і телеканали «Суспільного».

«У хабі «Українського радіо» впродовж тижня до акції проходитимуть обговорення мовних питань. Ми зачепимо питання і політичного характеру: закон про мову і мовні квоти», — зазначив Хоркін.

Також він повідомив, що «Суспільне» запросить писати радіодиктант президента України, прем’єр-міністра, міністрів, народних депутатів, діячів культури та інших.

«Це не перевірка знань, ми нікого не хочемо карати і робити зауваження. Ми хочемо спонукати звернути увагу на українську мову», — пояснив Дмитро Хоркін.

Нагадаємо, торік текст для радіодиктанту написав директор видавництва «А-ба-ба-га-ла-ма-га» Іван Малкович. У прямому етері «Суспільного» його читала акторка Римма Зюбіна. Переможцями радіодиктанту-2020 стали 17 учасників.

Коментарі