Новини

Україна за сім років отримала кредитів і грантів від ЄС на понад 17 мільярдів євро

Цьогоріч ЄС має намір запропонувати Україні двосторонню фінансову допомогу для підтримки реформ та реалізації Угоди про асоціацію.

Фото Guillaume Périgois, unsplash.com

Європейський Союз підтвердив свою підтримку України з чіткою прив’язкою до ефективного впровадження реформ та політик.

Про це йдеться у спільній заяві за підсумками 23-го саміту Україна – ЄС, повідомляє Укрінформ.

Представники ЄС нагадали, що з 2014 року Євросоюз та європейські фінансові інституції мобілізували «безпрецедентний пакет» кредитів та грантів обсягом понад 17 млрд євро.

Як зазначають, ЄС має намір запропонувати цьогоріч двосторонню фінансову допомогу в рамках Інструмента сусідства, розвитку та міжнародного співробітництва (NDICI) для підтримки основних реформ та імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, зокрема і поглиблену та всеохоплювальну зону вільної торгівлі.

Учасники саміту привітали презентацію ЄС Економічного та інвестиційного плану для східного партнерства та його флагманські ініціативи для України, які мобілізуватимуть до 6,47 млрд євро державних та приватних інвестицій для стимулювання економічного розвитку і підтримки відновлення після пандемії та домовилися про його швидке впровадження.

Водночас зазначають, що ЄС підтвердив поточну гуманітарну підтримку постраждалому від конфлікту населенню на сході України у розмірі 25,4 млн євро на 2021 рік.

Коментарі