Новини

Українка стала першою жінкою, яка судила матч за участі збірної Англії

Головний тренер та капітан збірної Англії назвали суддівство Катерин Монзуль історичним моментом.

Вперше в історії збірної Англії матч з їх участю судила жінка. Нею стала українка Катерина Монзуль. Про це пише Depo.Сектор. Її асистентками були Марина Стрілецька і Світлана Грушко, за VAR відповідала француженка Стефані Фраппарт.

Монзуль вже має досвід роботи на міжнародних матчах: в листопаді 2020 року вона була в складі першої жіночої суддівської бригади, яка обслуговувала матч Ліги націй (Сан-Марино проти Гібралтару). Також Катерина має досвід роботи на жіночих чемпіонатах світу та Європи та є арбітром української Прем’єр-ліги.

Її VAR-асистентка Фраппарт судила чоловічу Лігу чемпіонів, а також відбірковий матч чемпіонату світу серед чоловіків, ставши одним із першопрохідців жіночого суддівства в цьому виді спорту.

Головний тренер збірної Англії Гарет Саутгейт прокоментував призначення жіночої бригади арбітрів на матч відбору ЧС-2022 з Андоррою наступним чином:

«Це, безумовно, дуже важливий момент для гендерної рівності. Однак для нас це майже не має значення. Важливий рівень судді, а не стать. Ми з нетерпінням чекаємо можливості стати частиною цього особливого випадку», – сказав Саутгейт.

Своєю чергою форвард збірної Англії Гаррі Кейн після матчу з Андоррою (5:0) також висловився про те, що вперше в історії англійської збірної головною арбітринею була жінка. Він зробив це після матчу у своєму твіттері.

«Уперше матч збірної Англії обслуговувала жінка, і це має бути перший випадок із багатьох. Історія відбулася, і ми стали ще на крок ближче до чемпіонату світу», – написав Кейн у Twitter.

Раніше Шпальта повідомляла, що Монзуль стала третьою серед найкращих жінок-арбітрів десятиліття.

Коментарі