Новини

В Україні офіційно запрацював найстаріший в світі Єврейський національний фонд

Фонд планує активно розвивати свою діяльність на території України з метою зміцнення родинних і дружніх зв’язків між двома країнами.

Фото: Укрінформ

6 жовтня в Україні офіційно почав роботу найстаріший у світі Єврейський національний фонд. Про це оголосив президент Ізраїлю Іцхак Герцог та лідери єврейських громад із різних країн світу на спеціальному заході у Києві.

На урочистій церемонії він наголосив, що добробут кожної єврейської громади тісно пов’язаний із добробутом Ізраїлю.

Першою акцією фонду в Україні стало створення Алеї пам’яті з 80 дерев у Бабиному Яру. Це зробили в пам’ять про трагічні події, що сталися восени 1941 року. Єврейський національний фонд — найбільша екологічна організація  Ізраїлю, що досягла колосального досвіду в плануванні і створенні довговічних лісів. Фонд планує активно розвивати свою діяльність на території України з метою зміцнення родинних і дружніх зв’язків між двома країнами.

Фото: Укрінформ

Заступник голови фонду розповів, що український офіс Єврейського національного фонду повернувся до роботи через 100 років після його заснування з гордістю:

«Навіть через стільки років євреї України не забули свою єврейську ідентичність і пам’ятають Землю Ізраїлю. Сьогодні єврейська громада в Україні велика, яскрава і важлива. Я не сумніваюся, що відкриття офісу в Україні тільки зміцнить відносини між двома країнами», — каже Арнау Фельман.

Додамо, що у червні цього року Президент Володимир Зеленський оголосив про започаткування екологічного проєкту, в рамках якого планують за 10 років збільшити площі лісів на 1 млн га і в найближчі три роки висадити в Україні 1 млрд дерев. Ізраїль планує передати Україні знання та технології для створення лісів і посадки мільярдів дерев в рамках державної програми з подолання кліматичної кризи.

Довідка

Єврейський національний фонд (KKL-JNF) заснований 1901 року з метою викупу земель Палестини в Османської імперії та їх розвитку для переселення туди євреїв. Це неприбуткове об’єднання, яким володіє Всесвітня сіоністська організація, що має великий вплив у країні.

Коментарі