Новини

Україна на третьому місці в Європі за поширенням коронавірусу: хто ще в списку

Найкритичніша ситуація зараз спостерігається в Румунії, де кожен 5 протестований на коронавірус має позитивний результат.

Фото: sj-objio/unsplash

Україна на третьому місці серед європейських країн за рівнем захворюваности на COVID-19.
Про це під час онлайн-брифінгу повідомив керівник Центру економіки охорони здоров’я Київської школи економіки (KSE) Юрій Ганиченко, передає УНІАН.
Так, Україна вийшла на максимальний рівень захворюваности на ковід з точки зору континентальних рівнів.

«Набагато більший рівень захворюваности зараз в Україні, ніж ми маємо в середньому у світі. Минулого тижня ми говорили про те, що Україна перетнула вже середньоєвропейську позначку захворюваности і зараз, як і очікувалося минулого тижня, ми говоримо про те, що вона вийшла на північно-американський рівень і вже перевершила досить високий континентальний рівень, який був до цього в Північній Америці», – заявив Ганиченко.

Експерт додає, що темпи захворюваности зростають дуже швидко – від 40 до 70% на тиждень. Але це не привід хвилюватися, адже зараз такі темпи поширення вірусу спостерігаються в багатьох європейських країнах. За кількістю випадків на 100 тисяч населення за останні два тижні трійка лідерів така:
Велика Британія;
— Румунія;
— Україна.

Вже три місяці поспіль Європа тримається на стабільно високому рівні, і помітне коливання вгору, що зараз спостерігають, спричинене зростанням захворюваности у двох країнах: Україні та Румунії. Найкритичніша ситуація спостерігається в Румунії. Тут кожен 5 протестований на коронавірус має позитивний результат.

Зазначимо, що за 6 жовтня в Україні зафіксували 15 125 нових випадків коронавірусу, а  померли від ускладнень 314 людей.

При цьому вчора вакцинували 122 298 людей. Першу дозу отримали 59 428 громадян, а повністю були імунізовані, тобто отримали дві дози — 62 870.

Коментарі