Новини

Актори захворіли на ковід: у Чернівецькому муздрамтеатрі скасували всі вистави

Наразі 10 із 24 акторів хворі на COVID-19.

У Чернівецькому обласному музично-драматичному театрі імені Ольги Кобилянської скасували покази всіх вистав.

Як повідомив у коментарі «Шпальті» директор театру Юрій Марчак, це пов’язано з тим, що частина акторів захворіли на ковід.

«Наразі захворіли 10 акторів із 24. Це багато, тож ми всі йдемо у відпустку. Немає визначеного часу, на скільки ми закриті для глядачів. Усе залежить від того, хто коли буде виходити з лікарняних», — повідомив директор.

Актори, які не хворіють, проводять репетиції та готуються до найближчих подій, заплановані театром.

«Ми готуємося до 400-ліття Хотинської битви, у нас там є захід. Проводимо репетиції у масках і в усьому іншому, щоб не випадати повністю з робочого процесу. Костюми шиють, декорації роблять. До того ж, триває підготовка до “Золотих оплесків Буковини”», — додав Марчак.

Також він пояснив, що наразі ризику щодо непроведення фестивалю «Золоті оплески Буковини» немає, адже основа театрального дійства полягає у прийнятті інших колективів у Чернівцях.

Директор театру сподівається, що скоро зможуть запустити деякі вистави.

«Скоро будемо запускати вистави, які ми зможемо грати, відповідно до складу акторів, які будуть здорові. На День міста ми залишили лише дитячу виставу, всі вечірні скасували. Так буде і цього тижня. Далі будемо дивитися, який у нас “робочий колектив”».

Загалом у театрі 147 працівників. 10 із 24 акторів хворіють. Перенесли коронавірус уже 24 людини.

«Оркестр теж перехворів, четверо закрили лікарняні днями. Диригент повинен також закрити лікарняний, чекаємо результатів  аналізів.

Вакцинованих у нас є 20 людей, буде 26 скоро. Ті, хто перехворів, почав задумуватися над тим, чи потрібно їм уже вакцинуватися.

Наказу як такого не було, щоб ми вакцинували колектив, а змусити я нікого не можу».

 

 

Коментарі