Новини

На шляху до НАТО: в українській армії вивчатимуть англійську мову

Раніше в армії заявляли, що з 2025 року знання англійської буде обов’язковим для офіцерів.

Фото: 24 канал

У Збройних силах України проводитимуть курси з вивчення англійської мови. Це частина програми для досягнення стандартів НАТО. Про нововведення повідомляє Головне управління розвідки Міноборони.

Нову методику навчання англійської для військовослужбовців планують підготувати до кінця року. Нею мають навчити 150 військовослужбовців, які надалі виконуватимуть обов’язки позаштатних інструкторів мовної підготовки. Вони проводитимуть заняття з англійської мови у військових частинах та органах військового управління. Це розпочнуть робити з 2022 року.

У Міноборони кажуть, що вивчення англійської у ЗСУ стане ще одним кроком вперед на шляху до досягнення для України взаємосумісности зі збройними силами країн – членів НАТО та країн-партнерів.

Торік колишній головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак заявляв, що з 2025 року в армії планують зробити володіння англійською мовою обов’язковою вимогою до офіцерів. Це він оголосив після телефонної розмови з начальником Штабу оборони Великої Британії Ніколасом Картером.

Додамо, що цьогоріч у ЗСУ жінка вперше стала командиркою. Головнокомандувач заявив, що це ще один крок для побудови Збройних сил нового зразка. Він додав, що завдяки реформуванню армії відповідно до принципів НАТО жінки зараз мають можливість проходити військову службу на рівних засадах із чоловіками.

Коментарі