Афіша

«Казка про Коника»: у Чернівцях покажуть фільм про найвідомішого українця в Естонії

За бажанням можна зробити благодійний внесок під час обговорень із творчою групою. 

Фото: Держкіно

8 жовтня у Культурно-мистецькому центрі імені Миколайчука відбудеться спеціальний показ естонсько-українського фільму «Казка про Коника» за участи творців фільму — Уляни Осовської та Дениса Страшного. На показі можна буде поспілкуватися з режисерами. Про це повідомляють на фейсбук-сторінці кінотеатру.

Зазначимо, що «Казка про Коника» — це перший документально-анімаційний фільм про війну для сімейного перегляду. Стрічка розповідає про українця з Естонії — монаха в миру і художника Анатолія Лютюка та його незвичну волонтерську місію на Донбасі. Початок війни на сході України змушує монаха залишити мирну естонську столицю і вирушити з допомогою в прифронтові містечка. На своєму шляху він шукає добрі історії. У цьому йому допомагає саморобний дерев’яний коник. Цей Коник стає героєм казок про тварин на війні, написаних за мотивами реальних подій.

Додамо, що режисери фільму Уляна Осовська та Денис Страшний присвятили себе документалістиці внаслідок подій Революції гідности. Всі їхні спільні фільми зосереджуються на соціально важливих темах, при цьому «Казка про Коника» насамперед вимальовує портрет людини — як учасника переломних подій, так і спостерігача, який попри все намагається залишитися собою.

Початок о 18:30

Вхід вільний.

За бажанням можна зробити благодійний внесок під час обговорень із творчою групою. Гроші підуть в організацію «Пласт».

Коментарі