Новини, Репортаж

У Чернівцях відбувся 5-й ювілейний Півмарафон Vodogray Chernivtsi Half Marathon

Загалом у півмарафоні взяли участь близько тисячі учасників. Це і новонароджені діти, яких батьки тримали на руках, біжучи, і двоє учасників 1949 року народження.

У Чернівцях відбувся 5-й ювілейний Півмарафон Vodogray Chernivtsi Half Marathon. Забіг розпочався 3 жовтня о 9:00.

Учасники бігли на дистанції 5, 10 та 21 кілометр. Також був забіг на дистанцію 2 кілометри, який мав благодійний характер.

Як розповів у коментарі «Шпальті» директор будівельної компанії «Водограй» Іван Зазуляк, зібрані кошти передадуть на придбання в обласній дитячій лікарні апарата для опромінення компонентів крови. Він необхідний для онкохворих діток.

«Ми намагаємося будувати Чернівці комфортним і гарним містом. Сподіваємося, що покращиться інфраструктура та дороги, але не тільки це визначає щастя людей. Для того, щоб люди відчували себе щасливими, вони мають мати і фізичне, і духовне здоров’я. Тому ми підтримуємо спорт і традиційно проводимо цей марафон».

Також був і дитячий забіг «Kids Run». Дітки бігли дистанції 1000, 500 та 100 метрів і отримували за це подарунки.

Дорослі, які долали найдовшу дистанцію – 21 кілометр — також отримували цінні призи. Ті, хто показав найкращі результати у цій категорії, отримали призову нагороду від оргкомітету та подарунки від спонсорів.

Чернівчанин Лівій Черкез пробіг 5 кілометрів і дуже задоволений результатом після тривалої павзи. Він бігав і на всіх попередніх півмарафонах та на Буковинській милі.

«Не пропускав забіги. 5 кілометрів – моя улюблена дистанція, де я можу викластися максимально і залишитися при цьому живим. Сьогодні я задоволений, бо думав, що гірше пробіжу. Адже з початком пандемії я припинив тренування зовсім і відновив їх лише місяць тому. Ефект змагань і присутности багатьох людей дав сили, і я пробіг набагато краще, ніж сподівався», — розповів він.

Чернівчанка Оксана Сірак-Кондратьєва бігла 2 кілометри зі своїм чоловіком. Участь у такому напівмарафоні — її давня мрія

«Тут, на цьому марафоні, колись наш син пробіг 21 кілометр. І я завжди мріяла також побігати у такому форматі. Сподіваюся, будемо бігати ще. Моя мрія здійснилася і я дуже щаслива», — ділиться жінка.

Загалом у напівмарафоні взяли участь близько тисячі людей. Були учасники-новонароджені, яких батьки тримали на руках, долаючи дистанцію. Також були двоє учасників 1949 року народження. Вони пробігли найдовшу дистанцію.

Фото Ігоря Константинюка 

Партнерська публікація

Коментарі