Новини

Як може виглядати львівський крематорій

Крематорій у Львові планують збудувати через нестачу землі для поховань.

 

У Львові оголосили результати архітектурного конкурсу на найкращий проєкт будівлі крематорію. Про це повідомляє Львівська міська рада.

Його мають побудувати на території Голосківського цвинтаря.

У конкурсі перемогла команда архітекторів із Маріуполя, які зараз працюють в Берліні — Заботін Павло, Копейкіна Любов, Копейкін Віктор та Кобец Олена.

Міський голова Львова Андрій Садовий повідомив, у проєкті автори акцентують «на останньому шляху людини, яким сенсом він наповнений та що відчувають близькі покійного у момент прощання».

 

До речі, Львівська міська рада не підтримала рішення про будівництво крематорію на території Голосківського цвинтаря у квітні 2021 року. Замість цього планували розширити Голосківське та Сихівське кладовища, вирубавши 26 гектарів лісу.

Однак у травні мер Львова Андрій Садовий заявив, що крематорій у місті буде. Тоді міський голова закликав підписувати петицію за будівництво крематорію до 2025 року, яка набрала потрібну кількість голосів. Це значить, що депутати міськради з нею ознайомлені.

Однак керівниця бюджетної комісії Наталія Шелестак повідомила, що депутати не знають реальної вартості будівництва та термінів реалізації такого проєкту.

Коментарі