Новини

У Чернівцях поліклініка придбала новий апарат для гастровідеоскопії: де ще можна зробити обстеження

Таке обладнання є у двох міських поліклініках та двох лікарнях.

Чернівецька міська поліклініка №1 закупила новий апарат для гастровідеоскопії. Пройти безкоштовне обстеження на ньому можна за направленням лікаря. Про це повідомляють на сторінці у фейсбуку управління охорони здоров’я Чернівецької міської ради.

Невдовзі у цій поліклініці будуть впроваджувати і колоноскопію.

Апарат придбали за кошти, які отримав медичний заклад від НСЗУ.  Вартість нового обладнання – 2,5 млн грн. Ці кошти поліклініка заробила самостійно завдяки послугам, що фінансує НСЗУ.

«Досі ми працювали на адаптованому фібровідеоскопі. А тепер маємо сучасний апарат, що забезпечує бездоганну якість зображення і, відповідно, дозволяє виявити будь-яку патологію та епітеліальні зміни. Завдяки зміні фільтрів світла є можливість краще деталізувати слизову оболонку зокрема і вчасно діагностувати передракові зміни», — розповідає хірургиня-ендоскопістка міської поліклініки №1 Ольга Курявенко.

Також медзаклад закупив електрохірургічний блок.

«Тобто під час колоноскопії ми будемо забирати аденоми і проводити профілактику колоректального раку на ранніх етапах. Це все робиться амбулаторно і не потребує шпиталізації», — каже Ольга Курявенко.

Зазначають, що людям, старшим 50 років, колоноскопію рекомендують виконувати раз на 10 років.

Як розповіла у коментарі «Шпальті» заступниця начальника управління охорони здоров’я Чернівецької міської ради Галина Бовкун, таке обладнання мають дві міські поліклініки: №1 і №2 та дві лікарні: міська дитяча клінічна (вул. Буковинська) та міська №4.

Безкоштовно пройти обстеження можна за направленням від сімейного лікаря.

За словами заступниці директора з медичної частини КНП «Міська поліклініка №2» Наталії Гайдук, таке обладнання їхній заклад придбав близько двох років тому. Обстеження виконують за направленням лікаря. Процедуру можна зробити щодня до обіду.

 

 

Коментарі