Новини

Нові ціни на комунальні послуги та штрафи для водіїв: що зміниться для українців з 1 жовтня

Зокрема зміниться ціна на електроенергію та опалення.

Фото: depositphotos.com

З 1 жовтня в Україні змінять головні комунальні тарифи. Про це повідомляє пресслужба Міненергетики.

Зокрема йдеться про тарифи на електроенергію: ціну знизять для 80% побутових споживачів. Вона становитиме 1,44 грн/кВт за умови споживання до 250 кВт/год. Інакше необхідно буде сплатити за повною ціною — 1,68 грн за кВт/год.

Щодо газу, то введуть новий тарифний план «Комфортний сезон», що дозволить платити рівними частинами щомісяця. Ціна становить 7,96 грн за куб. м. і зафіксована на весь опалювальний сезон.

Перехід на тарифну пропозицію можливий лише за відсутности заборгованости. «Комфортний сезон» клієнти можуть підключити в особистому кабінеті або зателефонувати в контакт-центр ГК «Нафтогаз України». Також вони зможуть отримати додаткову знижку — 1% — у наступному місяці, якщо оплачуватимуть рахунки до 15 числа.

Тарифи на опалення збільшать до 40% залежно від населеного пункту. Середня вартість 1 гігакалорії тепла становитиме 2151-2433  грн/м кв. Ціна зросте через подорожчання газу.

Середній тариф на гаряче водопостачання буде 109-122 грн/м куб. залежно від типу будинку.

Крім цього, з 1 жовтня в Україні стартує осінній призов на строкову військову службу, що триватиме до 31 грудня. Під нього потраплятимуть чоловіки віком від 18 до 27 років без права відстрочки.

Також із жовтня набуває чинности закон про адміністративну відповідальність для водіїв за недостовірні відомості про масу або габарити вантажу, що перевозять. Їх почнуть штрафувати і за невиконання вимог про зупинку автомобіля.

 

Коментарі