Новини

«Вірші дилетанта»: Meridian Czernowitz видасть книжку Олександра Ройтбурда

Туди увійшло 18 ілюстрацій Сергія Жадана.

У жовтні Міжнародна літературна корпорація Meridian Czernowitz видасть книжку «Вірші дилетанта» Олександра Ройтбурда. Вона містить поетичні тексти, що митець писав протягом усього життя.

Загалом книжка вміщує 66 віршів Ройтбурда, а також 18 ілюстрацій Сергія Жадана.

 «Це справді цікава книжка віршів, у якій час розчиняється в просторі, а ліричний герой весь час балансує на межі відвертості й непристойності. Збірка, яку буде особливо цікаво читати тим, хто знає художника Ройтбурда. Але, ризикну припустити, тим, хто його не знає, читати буде ще цікавіше. Автор цих віршів багато на що здобувся: витворив свій рукопис, зберіг цей химерний щоденник, не відмовився від важливих для себе речей», — зазначив у післямові видання Сергій Жадан.

Президент корпорації Meridian Czernowitz Святослав Померанцев розповів, що готували книжку рівно рік, а Олександр сам відбирав та редагував вірші.

«Тіло книжки обирав Саша — ближче до квадрату, крафтова паперова обкладинка з мінімалістичним дизайном, кремовий пухкий папір. Фінальний макет був затверджений Ройтбурдом особисто», ― повідомив Святослав Померанцев. 

Перша презентація відбудеться на 60-річчя Ройтбурда — 14-го жовтня, о 15:00.  Книжку представлять в Одеському художньому музеї за участі ілюстратора та видавця, але без автора.

До 14 жовтня триває передпродаж за посиланням.

Коментарі