Новини

У Чернівцях розширюють кладовище: площу збільшать на 2,4 га землі

Сесія міськради своїм рішенням дозволила розширити землю Центральному кладовищу.

Фото suspilne.media

Центральному кладовищу у Чернівцях дозволять розширити свою площу на 2,4 гектара землі у селі Коровії. Міська рада дозволила МКП «Спецкомбінат», якому підпорядкована ця територія, скласти проєкт землеустрою. 

Як розповів у коментарі «Шпальті» заступник міського голови Ігор Крохмаль, після виготовлення технічної документації депутати затвердять відповідні документи — і землю передадуть «Спецкомбінату» для використання під поховання.

«Це землі запасу міста. Роботу щодо передачі землі міська рада розпочала ще у березні. Тоді опублікували проєкт, але комісія відправила питання на довивчення. Припускали, що там можуть з’явитися власники паїв, оскільки частина земель була розпайована між працівниками колишньої птахофабрики «Зоря». Комісія вирішила оприлюднити рішення і розглянути його на сесії», — каже Ігор Крохмаль.

Крім того, міська рада не працює над питанням викупу чи обміну земельних ділянок у громадян, які підлягають такій процедурі.

«Є погодження громадянки щодо обміну однієї ділянки. Відбувається процедура узгодження ціни. Рухаємося далі, аби забезпечити кладовище землею на тривалий період», — каже заступник мера. 

Земельних ділянок, які підлягають викупу, є декілька.

«Наразі в суді розглядають справи щодо двох таких ділянок. Наскільки мені відомо, розгляд призупинено, аби можна було надати громадянам пропозиції щодо обміну ділянок. Якщо вони відмовляться, буде поновлено розгляд справи й ухвалені відповідні рішення», — каже Ігор Крохмаль.

Посадовець зазначив, що наразі на Центральному кладовищі обмаль місць для могил. Тож поховання відбуваються частково ще на вільних земельних ділянках, частково внаслідок того, що санітарні норми дозволяють розширити сектори. 

У міськраді очікують, що процедура оформлення земельної ділянки, яку виділили кладовищу у користування, триватиме приблизно місяць. А використовувати її під поховання розпочнуть після погодження всіх процедур.

Раніше ми писали про те, що Центральне кладовище у Чернівцях розширять: викуплять землі Коровії.

 

Коментарі