Новини

Понад 11 мільйонів доз вакцини міститься на складах України — МОЗ

У 35 тисяч закінчується термін придатності вже завтра.

Наразі Україна має 11,5 млн доз вакцин від коронавірусу різних виробників. Зокрема у 35,5 тисяч доз термін придатності закінчується вже завтра, 30 вересня. Про це повідомляє МОЗ, цитує «Інтерфакс-Україна».

Як повідомляють у МОЗ, наразі на українських складах у наявності  вакцини виробників CoronaVac (6 998 206), Pfizer (1 687 688)  і AstraZeneca (2 771 190).

Найбільша кількість вакцин, у яких закінчується термін придатності, від виробників Pfizer (34 036). Термін придатності до 31 жовтня закінчується у 1,5 млн доз вакцин AstraZeneca і понад 5 тисяч вакцин Pfizer.

У МОЗ також зазначають, що у середньому в Україні проводять 107 тисяч вакцинацій за добу, проте зараз їхня кількість збільшується.

«З моменту оголошення «жовтого» рівня епідемнебезпеки кількість введення перших доз вакцини від COVID-19 зросла майже на 25%. Це говорить про збільшення попиту на проведення вакцинації проти COVID-19», — коментують у відомстві.

У будні проводять в середньому 60-80 тисяч щеплень вакциною Pfizer, вакциною AstraZeneca — орієнтовно 25 тисяч щеплень. У міністерстві повідомили, що вживають усіх заходів для того, щоб використовувати вакцину ефективно. Зокрема для запобігання псуванню першою використовують вакцину з коротким проміжком терміну придатності.

«Людина, яка приходить на вакцинацію, в жодному разі не отримає щеплення вакциною з порушеними термінами або умовами зберігання», — наголошують у МОЗ.

У міністерстві нагадують, що застосовують мінімальний інтервал між введенням двох доз вакцини AstraZeneca — чотири тижні. Також в Україні вивчають питання ревакцинації шляхом введення підсиленої дози або проведення повторного курсу щеплення.

 

Коментарі