Новини

Чернівецький ресторан увійшов у топ-100 найкращих в Україні

Цьогоріч список оновили на 41 позицію.

Фото: Instagram Rita Steinberg

Ресторатори, гастрокритики та керівники компаній визначили найкращі ресторани України. Вони ввійшли в топ-100 сьомого щорічного проєкту від журналу НВ.

«Це не другий TripAdvisor, нас не цікавить, наскільки дешевий чи демократичний ресторан і наскільки яскравий там інтер’єр», — нагадав головний редактор НВ Віталій Сич.

Головними критеріями вибору були якість їжі та сервісу. Оцінку закладам дали 80 ресторанних експертів. Представники ресторанного бізнесу дотримувалися однієї вимоги — віддавати голос можна за будь-який заклад, крім власного.

Під час опитування вони назвали 260 закладів, проте до рейтингу потрапили 100 найкращих. Серед них — ресторан Rita Steinberg, що розташований на вулиці Університетській.

Довідка

Будинок, де базується заклад, зведений в австрійському стилі. Раніше тут проживала заможна сім’я Гутманів, а зараз на першому поверсі будівлі пригощають старовинними стравами єврейської кухні.

На Instagram-сторінці закладу повідомляють, що всі столики підписані відомими людьми, які народилися в Чернівцях. До прикладу, у ресторані є іменний столик Йозефа Шмідта, відомого єврейського оперного співака, який народився в Сторожинецькому районі Чернівецької області.

Коментарі