Новини

Кабмін виділив 30 мільярдів гривень на компенсацію різниці тарифів на компослуги. Наголошують, що підвищення цін не буде

Шмигаль заявив, що у місцевої влади немає підстав на підвищення тарифів комунальні послуги, адже уряд забезпечив всі необхідні умови.

Фото: kin-li/unsplash

Кабінет міністрів виділив 30 мільярдів гривень на компенсацію теплокомуненерго за різницю в тарифах на комунальні послуги. Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

«Уряд виділив понад 30 мільярдів гривень, які будуть перераховані ТЕК для компенсації різниці в тарифах місцевій владі. Заяви про те що уряд залишає когось сам на сам –популістична риторика, – наголосив премєр міністр.

За словами прем’єра, тарифи на газ для населення залишаться незмінними до кінця опалювального сезону.

«Технічна готовність регіонів складає понад 90%, запаси газу в газосховищах перевищили 18,5 мільярда кубометрів. Зараз у нас планомірно йде підготовка до збільшення запасів, вся країна буде с теплом», – повідомив Шмигаль.

Очільник уряду наголосив, що у місцевої влади немає підстав на підвищення тарифів комунальні послуги, адже уряд забезпечив всі умови аби підвищення не було. За його словами, на сьогодні технічна готовність регіонів до зими перевищує 90%, а Україна вже закачала в підземні газосховища 18,5 млрд кубометрів газу, та зазначає, що вже 70% теплокомуненерго уклали трирічні контракти з «Нафтогазом».

Також Шмигаль додав, що цей крок дозволить місцевій владі взяти на себе відповідальність за тарифи на тепло і гарячу воду, а також навести порядок з комунальними підприємствами.

Попри це, ціна газу на біржах ЄС від початку цього року зросла в чотири-п’ять разів, зазначає DW. На середину вересня вона вже перевищила 900 доларів США за тисячу кубометрів. Приблизно такі само зросли ціни на газ й на Українській енергетичній біржі. Проте цінові стрибки поки що впливають в Україні тільки на промислових споживачів та бюджетні установи — населення й виробники тепла під час опалювального сезону будуть захищені контрактами і отримають дешевший газ. Але такі ціни можуть протриматись тільки до наступного сезону опалення.

 

Коментарі