Новини

Facebook запускає в Україні сервіс, що допоможе шукати зниклих дітей

Шанси знайти зниклу дитину зростають, якщо більше людей шукають її, особливо впродовж перших 24 годин.

Фото: Annie Spratt/Unsplash

Facebook запускає в Україні інструмент для сповіщення про зниклих дітей під назвою AMBER Alert. Із соцмережею співпрацюватимуть Ювенальна поліція, Кіберполіція та Міністерство цифрової трансформації. Про це повідомили у пресслужбі міністерства.

За допомогою AMBER Alert користувачі Facebook у своїй стрічці новин зможуть побачити фотографію зниклої дитини та куди звернутися, якщо її бачили, каже Михайло Федоров, віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації України.

«Як показує світовий досвід, вчасне повідомлення про зникнення допомагає місцевій громаді активно долучитися до пошуку», — зазначає міністр.

У разі зникнення дитини соцмережа поширить сповіщення AMBER серед користувачів соцмережі саме в тих зонах пошуку, де його / її бачили востаннє. Ці сповіщення міститимуть детальну інформацію та фотографію дитини, таким чином користувачі зможуть отримати всі деталі про неї та поділитися ними з друзями на платформі. 

За словами керівниці відділу довіри та безпеки Facebook Емілі Вачер, шанси знайти зниклу дитину зростають, якщо більше людей шукають її, особливо впродовж перших 24 годин.

«Наша мета полягає в тому, щоб люди, котрі потенційно можуть допомогти, одержали ці сповіщення та поширили офіційну інформацію про зникнення дитини серед своїх друзів у соцмережі», — каже Вачер.

У Мінцифри згадують успішні випадки, коли платформа змогла знайти зниклих дітей: наприклад, у жовтні 2016 року у соцмережі опублікували сповіщення AMBER про 4-річну дівчинку, викрадену в американському штаті Флорида. Його побачила анестезіологиня місцевої лікарні Кейтлін Браун. Вона впізнала зниклу дитину і допомогла її врятувати.

 

 

Коментарі