Новини

COVID-сертифікат можна буде роздрукувати з «Дії» — Мінцифри

Йдеться лише про зелений COVID-сертифікат.

Роздрукувати COVID-сертифікат про повну вакцинацію на порталі «Дія» можна буде наприкінці вересня. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в ефірі «1+1», цитують у пресслужбі Міністерства.

«Уже понад 700 тисяч українців згенерували свої внутрішні та міжнародні сертифікати в застосунку «Дія» та активно користуються ними. Наші сертифікати офіційно визнані в ЄС для подорожей за кордон. У кінці вересня ми додамо можливість отримати сертифікат на порталі «Дія». Зараз працюємо над розробкою послуги. Завдяки цьому ще більше українців зможуть подорожувати та користуватися COVID-сертифікатом», — розповів Федоров.

Як повідомляють на сайті Мінцифри, роздрукувати можна буде лише зелений COVID-сертифікат, що свідчить про отримання двох доз вакцини.

Сертифікати будуть доступні в додатку «Дія». Для тих українців, які не мають ID-картки, закордонного біометричного паспорта, Дія.Підпису або взагалі не користуються застосунком буде доступна можливість роздрукувати сертифікат на порталі «Дія».

Для того щоб згенерувати сертифікат потрібно:

— авторизуватися на порталі;

— обрати послугу «Згенерувати COVID-сертифікат»;

— підписати заяву на отримання сертифікату електронним підписом (Дія.Підпис або будь-який інший електронний підпис).

Після цього «Дія» надсилає запит в Електронну систему охорони здоров’я і формується сертифікат у форматі PDF. Його можна роздрукувати або зберегти файл на телефоні чи іншому пристрої та демонструвати QR-код з екрану.

Невдовзі на порталі буде доступний і COVID-сертифікат про отримання негативного ПЛР-тесту. Крім цього, у Мінцифри працюють над розробкою сертифіката вакцинації однією дозою. Він буде доступний як на порталі, так і в застосунку «Дія».

Раніше ми писали: COVID-сертифікати тепер діятимуть рік — Уряд

Коментарі