Новини

Талановита молодь отримає фінансування від Фонду Президента України

Також у фонді передбачають можливість надання грантів для навчання за кордоном.

Фото: interfax.com.ua

Кабмін ухвалив відповідну постанову 15 вересня, затвердивши Порядок використання коштів з державного бюджету. Про це повідомляє Офіс Президента.

Фонд Президента України з підтримки освіти, науки та спорту передбачає виплату премії Глави держави в розмірі 100 тис. грн переможцям міжнародних учнівських олімпіад.

Крім того, заохочуватимуть президентськими стипендіями у розмірі 10 тис. грн учасників ЗНО, які отримали найвищі результати. Кошти виплачуватимуть щомісяця протягом року.

Як повідомляють на сайті ОП, надаватимуть премії і українським спортсменам та будуть підтримувати тренерську діяльність.

«Ми передбачаємо створення потужної інституції, яка задаватиме вектори розвитку для кожної з профільних сфер, підтримуватиме та заохочуватиме талановитих українців розвивати свій потенціал, створюватиме майданчики та умови для кооперації, розвитку технологій та інноваційних розробок, підготовки найкращих фахівців та спортсменів», — зазначила радник – уповноважена Президента України з питань Фонду Президента України з підтримки освіти, науки та спорту Ольга Будник.

Кошти Фонду також можуть спрямувати на залучення іноземних висококваліфікованих викладачів і тренерів для навчання українських студентів у пріоритетних галузях, щоб підвищити рівень підготовки майбутніх фахівців.

Офіційний запуск Фонду Президента відбудеться на урочистому засіданні Ради Фонду, під час якого будуть нагороджувати переможців міжнародних учнівських олімпіад.

Нагадаємо, Фонд Президента був створений у 2019 році з метою заохочення розвитку талановитої молоді, підвищення якості освіти й науки та виховання здорових громадян. У червні 2021 року Володимир Зеленський затвердив Положення про Раду Фонду, перезапустивши його діяльність.

Коментарі