Новини

Вакцинованих освітян від Сovid-19 побільшало: скільки педагогів Буковини зробили щеплення

П’ята частина навчальних закладів Буковини вакцинувала від Сovid-19 80% педагогів.

На Буковині збільшилася кількість закладів освіти, у яких від COVID-19 вакцинувалися 80 і більше відсотків працівників. Від понеділка їхнє число зросло із 46 до 131 (станом на 16:00 п’ятниці).  А 9 вересня щеплення від коронавірусу зробили 765 педагогів.

Цього тижня у школах та дитячих садочках краю працюють мобільні бригади з вакцинації. Відповідно педагогів щеплять прямо на робочому місці. 

Як розповів у коментарі «Шпальті» керівник департаменту охорони здоров’я Чернівецької обласної державної адміністрації Олег Чорний, відчутна позитивна динаміка імунізації серед освітян.

«Вакцинацію проводимо у 821 закладі освіти в області. Мобільні бригади працюють за графіком, який розробили у вівторок. Вони виїжджають в освітні заклади та вакцинують охочих освітян. Плануємо до неділі охопити всі: 821 заклад освіти», — каже він.

Станом на п’ятницю, 10 вересня, у 20% шкіл області вакцинували 80% вчителів.

«Плануємо до неділі максимально охопити вакцинацію у закладах освіти, аби отримати 80% вакцинованого персоналу, щоб з понеділка у нас була левова кількість закладів освіти, які будуть працювати очно», — зазначив Олег Чорний.

Як відомо, в умовах «жовтого» рівня епідемічної небезпеки очно працюватимуть лише ті заклади освіти, де вакцинувалися мінімум 80% колективу. Решта перейдуть на дистанційне навчання.

Зважаючи на активну роботу мобільних бригад у навчальних закладах, серед педагогів поширюють чутки про те, що їх щеплять, аби встигнути використати вакцину до завершення її терміну дії.

Олег Чорний спростував цю інформацію.

«Це не правда, абсолютний фейк, оскільки термін дії у вакцини Coronovac рік, у Pfizer – термін до 2022 року», — зазначив він.

Раніше ми писали про те, що до кожної школи Чернівецької области приїдуть мобільні групи вакцинації.

 

Коментарі