Афіша, Новини

«Українські пісенні старожитності»: У Чернівцях відбудется концерт театру «Ґердан»

На концерті покажуть обрядові дійства, які через молитовно-магічні дії та пісні розкривають душу та відчуття.

Фото: Facebook театру «Ґердан»

 16 вересня у Чернівецькій обласній філармонії імені Дмитра Гнатюка відбудеться концерт театру «Ґердан». Цьогорічною темою концертів театру є «Українські пісенні старожитності» та обрядові дійства. Ще рік тому колектив відзначав 25-річчя творчої діяльности, але через пандемію зміг відзначити цю дату на сцені.

«Українські пісенні старожитності» — це спроба залучити сучасника у надзвичайно цікавий і таємничий духовний світ наших предків засобами театральної музичної медитації, у незбагненний космос буття, у світ народної уяви, звідки є лише один вихід – через збагачення власної духовності, розповідають актори.

Зі слів артистів театру, на концерті покажуть обрядові дійства, які через молитовно-магічні дії та пісні розкривають душу, чуття, віру, вірування, бажання, прагнення, життя та ідеали наших пращурів.

«У виставі використані обрядові пісні (весняні заклички, купальські заклинання, хороводи, весільні плачі), пісні козацької доби, ліричні та жартівливі пісні, а також українські народні в сучасному звучанні», — розповідають актори театру.

Початок концерту о 18.30.

Квитки можна придбати у касі філармонії або ж онлайн за посиланням.

Довідка

Театр «Ґердан»відкрився ще у 1995 році. Він будує свою творчу платформу на філософських, художніх та естетичних принципах, що ґрунтуються навколо людини, її особистості, боротьбі зі злом та об’єднанням з красою. Одним з напрямків діяльності театру «Ґердан» є вивчення та творче осмислення обрядів, звичаїв та традицій українського народну, котре ґрунтується на матеріалах фольклорно-етнографічних досліджень різних регіонів України.

Коментарі