Новини

П’ять нових тролейбусів, пішохідна Університетська та розширення кладовища: Ігор Крохмаль розповів про плани міської ради

Заступник мера розповів про новостворений департамент та роботу комунальних підприємств, які йому підпорядковані.

Фото з архіву Шпальти

До кінця цього року чернівецька влада очікує на п’ять нових тролейбусів. У місті завершують оформлення документів щодо створення сортувальної лінії на Чорнівському полігоні, а території кладовища біля Годилова розширять. Про це розповів сьогодні, 7 вересня, під час прямої трансляції на фейсбуку заступник міського голови Ігор Крохмаль.

Головні тези з етеру Ігоря Крохмаля:

Пішохідна вулиця Університетська та зимовий маршрут тролейбусів

Комісія з питань організації безпеки руху розглядатиме питання, чи доцільно організувати рух тролейбусів № 2 і 4 зимовим маршрутом. Тобто вулицями Сагайдачного, Б. Хмельницького, з перспективою зробити Університетську пішохідною.

У центральній частині міста планують збільшити кількість пішохідних зон. Це стосується площ Філармонії та Театральної. Чернівчани можуть писати свої думки та коментарі щодо цього у фейсбуку на месенджер підприємства.

Придбають 5 нових тролейбусів

У Чернівецькому тролейбусному управлінні очікують на нових «рогатих».

Місто вже оголосило тендер на фінансову лізингову процедуру і має намір придбати 5 нових тролейбусів. Очікують на постачання транспорту до кінця цього року. Яка модель тролейбуса, виробник та вартість, керівник ЧТУ розповість пізніше.

Оформлять сортувальну лінію на Чорнівському полігоні

Міська рада вже на фініші у роботі з документами й оформленням сортувальної лінії на Чорнівському полігоні. Наразі вже визначилися з її модифікацією. Також фахівці ознайомилися, як працює сортувальна лінія у Львові та Луцьку.

Територію міського кладовища розширять

Фактично завершили роботу з оформлення документів, які дадуть можливість розширити територію МКП «Спецкомбінат» і збільшити землі для поховань. 

Ігор Крохмаль відповідає за новостворений Департамент транспорту та окремих видів комунального господарства ЧМР. Цій структурі підпорядковуються Міжнародний аеропорт «Чернівці», Чернівецьке тролейбусне підприємство, Чернівціспецкомунтранс, Центр стерилізації тварин, Спецкомбінат та історико-культурний заповідник «Кладовища на вулиці Зеленій». 

Крохмаль зазначив, що відтепер міська влада започатковує нову практику і буде звітувати про роботу цього департаменту і комунальних підприємств, які йому підпорядковані. Посадовець закликав чернівчан підписуватися на сторінки відповідних установ міста та залишати свої пропозиції у коментарях, писати у месенджері. Цікаві ідеї розглянуть та відзвітують про виконану роботу.

 

 

Коментарі