Новини

Вантажний дрон українського виробництва представлять на виставці у США

Дальність польоту дрона – 100 кілометрів на швидкості 100 кілометрів на годину.

Фото з фейсбуку Airlogix. UAV logistics.

Команда українських інженерів розробила новий дрон, який покриває перевезення на середні відстані – до 100 кілометрів. Про це пише «Канал 24».

Безпілотник «Hammerhead» має майже такі технологічні характеристики, які створюють нову нішу на ринку дронів. Він швидкий, екологічний і відносно дешевий.

Характеристики українського безпілотника

«Наш безпілотник має вантажопідйомність до 20 кілограмів, що дозволяє перевозити широкий спектр об’єктів: від наборів швидкої допомоги до промислових деталей. Дальність польоту – 100 кілометрів на швидкості 100 кілометрів на годину», – розповів засновник компанії «Airlogix» Віталій Колесніченко.

–  Дрон забезпечує значну гнучкість логістики, оскільки має вертикальний зліт і посадку, що дозволяє використовувати його в дуже різноманітних умовах.
–  Для посадки йому потрібен лише рівний майданчик розміром 5 на 5 метрів.
– Електричний двигун дозволяє мінімізувати екологічний слід, але при цьому достатньо потужний, щоб виконувати всі свої завдання.

«Ми вважаємо, що наш проєкт може вплинути на всі сегменти ринку, і не тільки в Україні. 7 вересня ми презентуємо модель «Hammerhead» у США на одній із найбільших профільних виставок у світі – Commercial UAV Expo Americas 2021. Ми зацікавлені в співпраці з інвесторами, партнерами, менторами зі всього світу. Але для нас принципово збирати дрон саме в Україні, його польоти в нашому небі ви побачите вже в листопаді», – підсумовує Віталій Колесніченко.

Виставка «Commercial UAV Expo» відбудеться 7-9 вересня у Лас-Вегасі, США.

Коментарі