Новини

Російські бойовики вперше використали вибухівки, надруковані на 3D-принтері, у зоні бойових дій

Виготовлені таким чином кулі значно легші за аналоги, тож їх можна більше наповнити порохом.

Фото: Facebook ООС

6 вересня у зоні бойових дій на Донбасі російські бойовики скинули на північну околицю житлового району Зайцевого два саморобні вибухові пристрої, які виготовлені за допомогою 3D-принтера.
Про це повідомили у пресштабі операції Об’єднаних сил, передає hromadske.

Приблизно о 04:20 бойовики використали безпілотник та скинули в Зайцевому два саморобні вибухові пристрої, один із яких не спрацював. У кожному містилося до 500 грамів пластичної вибухової речовини. 


У пресштабі ООС кажуть що, за їхньою інформацією, це був перший випадок використання боєвиками техніки, надрукованої 3D-принтером. Виготовлені таким чином кулі значно легші за аналоги, тож їх можна більше наповнити порохом.
У штабі також зазначають, що лише за останній тиждень бойовики 5 разів застосовували безпілотники, грубо нехтуючи повідомленнями в межах координаційного механізму від Українського Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін. Після використання безпілотників бойовики обстрілюють позиції Збройних сил із забороненого Мінськими угодами озброєння. Українська сторона зафіксувала всі порушення та направила ноти до комісії ОБСЄ та органів досудового розслідування України.

Нагадаємо, що 27 липня 2020 року на Донбасі запрацювало нове перемир’я. Протягом перших місяців там справді суттєво зменшилася кількість обстрілів. При цьому зараз спостерігається нове загострення.
Протягом режиму тиші внаслідок обстрілів бойовиків загинули щонайменше 56 військовослужбовців, та ще приблизно 150 українських бійців зазнали поранень.
Крім цього, українські військові підриваються на вибухівках — станом на 2019 рік на підконтрольній Україні території Донбасу було заміновано приблизно 700 тисяч гектарів.

Коментарі