Новини

Перевершили рекорди та здобули три золоті медалі: як пройшов дев’ятий день Паралімпіади для України

Найбільшу кількість медалей у дев’ятий змагальний день знову здобули плавці — чотири. 

Марія Помазан та Владислав Загребельний Фото: National Sports Committee for the Disabled of Ukraine, Paralympic Committee

Дев’ятий змагальний день закінчився для України із трьома золотими медалями. Перші місця здобули легкоатлети Марія Помазан (штовхання ядра (клас – F35)), Владислав Загребельний (стрибки у довжину (клас F37)) та плавець Максим Крипак. Найбільшу кількість медалей у дев’ятий змагальний день знову здобули плавці — чотири.

Розпочався дев’ятий день для України з легкої атлетики. Легкоатлетка Марія Помазан  першій спробі штовхнула ядро на 11.67 метра. А тоді додала ще — 12.24 у другій спробі. Помазан виграла «золото» з перевагою більш як два метри над другим місцем.

Ще одне «золото» для України приніс 29-річний Владислав Загребельний. На Євро-2021 за кілька місяців до Паралімпіади-2020 він зміг встановити рекорд Європи та оновити особистий рекорд, який він покращив в Токіо. У третій спробі він стрибнув на 6.59 метра (+26 см до рекорду Європи) — цей результат дозволив йому виграти «золото» з новим континентальним рекордом.

Чергову для себе золоту медаль здобув 26-річний Максим Крипак.  Плавець з Харкова виступив на шостій дистанції у Токіо — і вшосте піднявся на подіум. Цього разу він брав участь в запливі на дистанції 100 метрів на спині (клас S10).

Крипак на цій дистанції є автором світового рекорду. У фіналі Крипак вирвався у лідери з перших метрів дистанції. Фінальний час Максима — 59.19 сек. Він випередив свій ж світовий рекорд на 0.05 сек.

Додамо що за кількістю золотих медалей Крипак займає друге місце — уу нього їх чотири. При цьому перше місце займає білорус Ігор Бокій, який має 5 золотих медалей.

Крім цього, «срібло» сьогодні здобули:
Єлизавета Мерешко — 400 метрів вільним стилем, клас – S6;

Віктор Дідух/Максим Ніколенко — настільний теніс, команда, клас – 8;

Антон Коль — 50 метрів, спина, клас – S1;

Денис Остапченко — 50 метрів, спина, клас – S3;

Оксана Ботурчук — біг на 100 метрів, клас – T12;

Бронзову медаль виграв сьогодні Олексій Денисюк  в стрільбі з пістолета, мікст, 25 метрів, клас — SH1.

На дев’ятий день ігор Україна знов піднялася на п’яте місце у медальному заліку, та на цьому ж місці наша збірна за кількістю медалей.

Коментарі