Новини

На Буковині є 25 шкіл із нульовим показником вакцинації, — заступниця голови Чернівецької ОДА

Найбільше шпиталізацій із Covid-19 саме в обласній дитячій лікарні.

На Буковині вакцинувалися 40,7% працівників усіх закладів освіти, зокрема дошкільної та вишів. Це не лише вчителі та вихователі, а й технічний персонал.

Про це під час брифінгу розповіла заступниця голови Чернівецької обласної державної адміністрації Ірина Ісопенко.

«З них 50,5% — педагогічні працівники. Щодо закладів загальної середньої освіти, то 44% усього вакцинованих працівників, із них 51,5% — учителі. Ми маємо певні кількісні і якісні показники. Зокрема понад 60 шкіл на Буковині наразі мають усі показники для безпечної роботи, тобто є потрібна кількість вакцинованого персоналу. Серед лідерів: Вижницька, Боянська, Неполоківецька, Волоківська і Великокучурівська громади, де відсоток вакцинованих працівників освіти складає від 70 до 80%», — зазначила Ірина Ісопенко.

Водночас є і аутсайдери вакцинації, зокрема Сучевенська, Путильська, Карапчівська, Тарашанська, Чагорська громади.

Також на Буковині є 25 шкіл із нульовим показником вакцинації станом на 28 серпня. Отже, там будуть проводити інформаційну кампанію та планують збільшити показники імунізації. А в школах міста є лише 35% щеплених освітян.

Ірина Ісопенко також назвала безперечних лідерів імунізації, тобто від 80 до 95% — їх є 14 закладів освіти. Зокрема стовідсоткову імунізацію мають: Багатопрофільний ліцей для обдарованих дітей, Виженська ЗОШ, Ставчанський навчально-виховний комплекс, Спаська філія Михальчанського ліцею, навчально-виховний комплекс «Любисток».

Також Ірина Ісопенко додала, що 10 346 учнів підуть цьогоріч у перший клас.

Заступниця голови Чернівецької ОДА Наталія Гусак зазначила, що наразі ситуація з інфікуванням щодня погіршується.

«Ми значно розширили ліжковий фонд у лікарнях, зокрема в Обласній дитячій клінічній лікарні, адже вона єдина шпитальна база для дітей, у яких виявили ковід. Ми спостерігаємо, що ця хвиля COVID-19 є агресивною до дітей. Наразі зі 120 ліжок зайняті 36. Найбільше шпиталізацій саме в дитячій лікарні», — зауважила Наталія Гусак.

Тож вона закликала батьків, які мають дітей віком від 12 років, вакцинувати їх. Для цього потрібно батькам звернутися до сімейного лікаря і надати згоду на вакцинацію дитини.

Також вона додала, що у гуртожитках розгорнуть пункти вакцинації.

«Також ми (комісія з ТЕБ та НС) надали рекомендацію поселяти дітей у гуртожитки з пройденою процедурою вакцинації. Наразі уточнюють кількість дітей, які разом із батьками дали згоду на вакцинацію, та формують вакцинальні сесії для щеплення у гуртожитках міста й области загалом», — додала посадовниця.

Щодо дошкільних закладів, там педагоги також повинні пройти вакцинацію. Наталія Гусак зауважила, що в одному дитячому садочку области стався спалах ковіду. На щастя, там важкого перебігу хвороби немає.

Тож Наталія Гусак наголосила, що вакцинація — це гарантія безпеки не лише для себе, а й для своїх рідних.

Коментарі