Новини

«Ми не можемо забувати про дітей»: Роман Косинський про табір «Буковинська мрія» 2021

Роман із дружиною повернулися з табору та фестивалю «Буковинська мрія», до організації якого він долучився як меценат, і закликає підтримувати такі волонтерські проєкти всіх, у кого є така можливість.

фото Dasha Tenditna

25 серпня у селі Миговому відбувся фестиваль добра «Буковинська мрія», який організовує чернівецька волонтерка Марта Левченко.

У ньому взяли участь 500 дітей з усієї України, які живуть у скруті чи в інтернатах. Усі вони отримали канцелярію та рюкзачки до школи.

А з 23 по 30 серпня у готельно-туристичному комплексі «Мигово» триває щорічний табір для дітей із важкою долею «Мрія». Цього року у таборі – 120 дітей із різних областей України. Впродовж 7 днів вони живуть у горах, отримують 6-разове якісне харчування, розваги та повноцінний відпочинок. Цьогоріч табір тематичний — про права дитини. Тож із дітками працюють відповідні фахівці і правоохоронці,  які розповідають їм, що вони мають право на дитинство.

Щороку для організації фестивалю і купівлі путівок у табір для дітей Марта Левченко з командою шукають меценатів. Серед них — керівник Територіального підрозділу асоціації платників податків України в Київській області Роман Косинський. Він підтримує майже всі проєкти волонтерки на постійній основі та закликає це робити всіх, хто має таку можливість.

«Останні 2 роки певні обставини внесли зміни до нашого звичайного розкладу життя. Але за жодних умов ми не маємо забувати про підтримку та допомогу дітям, що опинилися в складних життєвих ситуаціях. Уже традиційно я, моя дружина та мої товариші-чарівники підтримуємо «Буковинську мрію» та діточок, які написали свої листи-бажання. Ми разом з іншими чарівниками з усієї країни, як можемо, намагаємося втілювати у життя ці дитячі мрії. Щороку до глибини душі мене хвилюють дитячі трагедії, з якими ми тут зіштовхуємося. Іноді не вірю, що таке існує в нашій країні та в наш час. Але маємо те, що маємо. Тому ми не можемо стояти осторонь! Якщо в кожного з нас день буде починатися та закінчуватися добрими справами, то цей світ дійсно стане трохи кращим. А цей світ — це місце, де ми з вами живемо і де будуть жити наші діти», — розповів він.

Він із дружиною особисто підтримують усі проєкти Марти не тільки матеріально, а й намагаються бачитися з тими, кому вони допомагають. Декілька років поспіль вони їздять на фестиваль «Буковинська мрія» і живуть там із дітьми. З багатьма подружилися і підтримують стосунки.

«Ми не тільки ставимо галочку, допомагаючи матеріально. Ми ще й намагаємося приділяти увагу особисто людям, які потребують нашої допомоги. Ми щорічно живемо на «Буковинській мрії», наші діти спілкуються з учасниками. Ми стежимо за тим, як складається у них життя. Ми постійно підтримуємо контакт, вони нам телефонують, іноді навіть вночі — поділитися радістю або проблемним питанням. Ми стаємо справжніми друзями. І я вдячний за таку можливість», — додає він.

Нагадаємо, всеукраїнський благодійний фестиваль «Буковинська мрія» втілює вже 13 років благодійний фонд «Я майбутнє України», президенткою якого є Марта Левченко.

Проєкт спрямований на втілення мрій дітей із дитячих притулків, тих, хто позбавлений батьківської опіки, дітей-сиріт та дітей з інвалідністю. Вони пишуть листи-мрії, де описують свої найпотаємніші бажання, а дорослі можуть стати добрими чарівниками та втілити ці мрії у життя.

Партнерська публікація

 

Коментарі