Афіша, Новини

Концерт на полонині та дегустація бринзи: на Путильщині проведуть гуцульський фестиваль

Для гостей проведуть екскурсії до давніх хат, яким понад 100 років і де збережені автентичні предмети побуту гуцулів, та покажуть, як робиться «гуцульське золото».

Фото Павла Монахова

Цими вихідними, 28-29 серпня, усіх охочих запрошують на культурний фестиваль «Я — гуцул!», що відбудеться в селі Самаковій, що на Путильщині. 

Відвідувачам пропонують колоритний фестиваль із гуляннями на полонині, веселою музикою та смачною бринзою. Основна ідея заходу — показати гостям, які приїдуть на свято, як живуть гуцули. Розповісти не тільки про побут і щоденне життя горян, як вони бережуть традиції, шанують релігійні свята, плекають давні співанки, а й змусити гостей також відчути себе гуцулами.

При в’їзді у село гостям роздаватимуть програму зі списком атракцій, маршрутів, а також контактами господарів. У них можна буде поїсти та залишитися на ніч.

Фестиваль буде розділений у трьох напрямках: спортивний, туристичний і мистецький. Так, охочі зможуть побувати на змаганнях із волейболу, адже село Самакова відоме своїми волейбольними матчами. Для гостей проведуть екскурсії до давніх хат, яким понад 100 років і де збережені автентичні предмети побуту гуцулів.

Основне дійство відбуватиметься на полонині. Щоб дістатися до неї, гостям фестивалю запропонують три маршрути: піший, на конях та на джипах. Усі ці маршрути мають зійтися на вершині полонини. Там організують концерт та даватимуть скуштувати бринзу. Крім того, вівчарі показуватимуть процес виготовлення «гуцульського золота» — бринзи.

Стартує фестиваль у суботу о 10:00 у центрі Самакової біля будинку культури.

 

Коментарі