Новини

Кількість безробітних в Україні зменшилася на третину — міністр економіки

Проти минулого року кількість безробітних зменшилася на 36%.

Архівне фото

Кількість офіційно зареєстрованих безробітних станом на 16 серпня зменшилася на третину проти минулого року. Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки.

На 16 серпня 2021 року офіційно зареєстровані 315 тисяч безробітних. Це на 179 тисяч людей (36%) менше, ніж рік тому, зазначають у міністерстві.

Перший віцепрем’єр-міністр — міністр економіки України Олексій Любченко розповів про додаткові заходи для створення робочих місць та працевлаштування безробітних.  Їх будуть робити під час реалізації загальнодержавних цільових, регіональних, інвестиційних та інших програм і проєктів.

«Під час реалізації таких програм та проєктів буде окремий фокус на виконання показників працевлаштування, зокрема на створення нових робочих місць. Будемо постійно моніторити та контролювати цей процес», — наголосив перший віцепрем’єр.

Додамо, що за січень-липень 2021 року Державна служба зайнятости (ДСЗ) допомогла знайти роботу для 318 тисяч українців.

Крім того, у міністерстві зазначають, що цьогоріч ВВП збільшився на 5% проти 2020-го. Факторами зростання ВВП цього року стало відновлення активности майже в усіх видах економічної діяльности, реалізація проєкту «Великого будівництва», активізація будівництва та сприятлива ситуація на зовнішніх сировинних ринках.

Нагадаємо, що торік в Україні рівень офіційного безробіття зріс на 22%.

Коментарі