Новини

Спалах коронавірусу в Україні очікують восени — Кузін

Крім того, головний санітарний лікар розповів, що перехід у «жовту» зону відбуватиметься, якщо область буде більше трьох днів перевищувати норму показників.

Фото: moz.gov.ua

У Міністерстві охорони здоров’я очікують спалах коронавірусу восени, але кажуть, що він може початися і раніше. Про це заявив головний санітарний лікар України Ігор Кузін в інтерв’ю «Укрінформу».

Кузін розповів, що найближчими днями у МОЗ не очікують різкого погіршення ситуації:

«Ми йдемо за сценарієм 2020 року. І якщо подивитися статистику за аналогічний місяць минулого року, то зараз ми перебуваємо перед піком. Але хочу нагадати, що торік пік у нас спостерігався через півтора-два місяці після тих цифр, які ми реєструємо зараз. Підйом захворюваности ми очікуємо десь восени цього року, приблизно в жовтні-листопаді», — зазначив головний санлікар. 

За його словами, спалах може статися раніше, але зараз є можливість вакцинуватися, аби цього не допустити.

«Що більше людей ми зараз охопимо щепленнями, то менше матимемо наслідків для системи охорони здоров’я і менше летальних випадків восени, коли такий спалах дійсно буде», — сказав Кузін.

Саме від відповідальної поведінки українців залежить те, наскільки швидко Україна буде заходити в «жовту», «помаранчеву» або «червону» зону, каже лікар.

Крім того, Ігор Кузін заявив, що «жовту» карантинну зону встановлюватимуть у регіонах у разі перевищення нормальних показників упродовж трьох днів.

«Лише у тому випадку, коли ми будемо бачити перевищення впродовж трьох і більше днів по одному регіону, то область може ініціювати наступний рівень епіднебезпеки», — наголосив Кузін.

Він зазначив, що МОЗ працює з кожною областю окремо і зараз не бачить таких лідерів, стосовно яких треба вводити «жовтий» рівень епідеміологічної  небезпеки.

Нагадаємо, що у МОЗ розповіли, які симптоми на вакцинацію від коронавірусу є нормальними.

 

 

 

Коментарі