Новини

Двоє буковинців змагаються за звання найкращого вчителя України

Буковинці потрапили до півфіналу національної премії для вчителів Global Teacher Prize Ukraine 2021.

Фото: Освіторія

У ТОП 50 національної вчительської премії Global Teacher Prize Ukraine 2021 увійшли Микола Попадюк із Чернівців та Маріанна Климчук із Долішнього Шепоту. Про це повідомляють на сайті премії.

Чернівчанин Микола Попадюк навчає дітей у ліцеї № 10. Він викладає всесвітню історію, громадянську освіту, історію України, правознавство та основи критичного мислення. На уроках учитель використовує різні методи та цифрові платформи для розвитку учнів. Окрім цього, займається громадською діяльністю.

Маріанна Климчук із Долішнього Шепоту — учителька музичного мистецтва та англійської мови. Викладає у дистанційній школі «Меридіан». Вона вважає інновацією використання таксономії Блума на уроках музики — придумування запитань до прослуханих музичних творів, щоб розвивати у дітей критичне мислення. Вчителька мало користується підручниками в початкових класах — вона намагається згідно з програмою шукати цікаві матеріали з інтернету.

Global Teacher Prize – це світова щорічна премія для вчителів, яку започаткував мільярдер Санні Варкі 2014 року. Національну премію ініціювала громадська спілка «Освіторія» у 2017-му. Її мета – відзначити внесок українських вчителів і підняти престиж професії педагога. Переможець отримує 250 тисяч гривень, рік навчання та поїздку на світовий освітній форум.

До того ж відбір проводять, аби привернути увагу суспільства до важливости освіти та ролі вчителів, а також підняти престиж та популяризувати професію вчителя в Україні, зазначають на сайті премії.

 

Додамо, що 2017 року переможцем премії Global Teacher Prize Ukraine став чернівецький учитель Пауль Пшенічка.

Коментарі