Новини

Чи будуть учителів примусово вакцинувати?

Якщо 80% педпрацівників не вакцинуються, освітній процес відбуватиметься в дистанційному або змішаному режимі.

Міністр освіти та науки Сергій Шкарлет заявив, що примусової вакцинації педагогічних працівників від коронавірусу не буде. 

За його словами, в Україні приблизно 1 080 000 освітян, при цьому вакциновані менше 35%. Однак кількість щеплених у кожному регіоні відрізняється.

Так, нещодавно глава Комітету з питань здоров’я нації Михайло Радуцький повідомив на своїй сторінці у фейсбуку, скільки вакцинованих педагогів.

Згідно з цими даними, станом на 5 серпня два щеплення від COVID уже отримали 308 тисяч учителів.

Лідерами з вакцинації працівників шкіл є Львівська область. Там щеплено 25 тисяч педагогів. Далі йде Запорізька (23,5 тисячі) і Харківська (17,1 тисяча) області.

Буковина стала аутсайдеркою темпів вакцинації (6,6 тисяч), так само як і  Волинська (6,8 тисяч), Луганська (2,7 тисячі) і Донецька (4,5 тисячі) області.

«Ніхто не буде примушувати вакцинуватися. Якщо немає 80% вакцинованих педпрацівників, освітній процес відбувається в дистанційному, змішаному режимі, але відбувається у будь-якому випадку. Це від нас залежить: якщо ми хочемо мати здорову націю, хочемо мати повноцінний освітній процес — вакцинуватися треба», — додав Шкарлет.

Не так давно очільник міністерства заявив, що МОН розраховує, що вакцинація дасть колективний імунітет, і школярам уже не доведеться дистанційно навчатися.

Коментарі