Новини

Українка Ярослава Магучіх очолила світовий рейтинг стрибків у висоту

Магучіх — бронзова призерка Олімпіади 2020 зі стрибків у висоту.

Фото: Reuters

Світова асоціація легкоатлетичних федерацій (World Athletics) опублікувала нові рейтинги у кожному виді спорту після Олімпійських ігор у Токіо. Про це передає «Суспільне Спорт».

У передостанній день Олімпіади 2020 відбувся фінал жіночих стрибків у висоту. Бронзову нагороду у ньому здобула українка Ярослава Магучіх. Після виступу на Олімпійських іграх був опублікований новий рейтинг стрибків у висоту серед жінок, і Магучіх його очолила.

https://www.worldathletics.org/

У новому рейтингу українка випередила російську легкоатлетку Марію Ласіцкене, якій програла боротьбу за «золото» на Олімпіаді 2020. До цього українська стрибунка посідала друге місце. У Магучіх, що на першому місці в рейтингу, — 1401 очко, а у Ласіцкене — 1365.

Ярослава Магучіх уперше очолила світовий рейтинг стрибків у висоту — до цього впродовж двох років очолювала саме Ласіцкене.

На четвертому місці світового рейтингу опинилася інша українська стрибунка — Ірина Геращенко. До Олімпіади 2020 вона займала дев’яте місце в списку.

Також до рейтингу потрапила Юлія Левченко — вона зайняла сьоме місце. Проте до Ігор українська стрибунка посідала третє місце.

Додамо, що після отримання нагороди на Олімпіаді 2020 Магучіх втрапила у скандал — вона сфотографувалася з російською спортсменкою Марією Ласіцкене — вони разом святкували здобуття нагород на Олімпіаді в Токіо.

Магучіх є молодшою лейтенанткою Збройних сил України, а Ласіцкене у грудні 2019 року отримала звання капітанки російської армії. Фото викликало багато критики на адресу Магучіх у соцмережах. Після цього у Міноборони навіть провели розмову зі спортсменкою.

Коментарі