Новини

В Україні запустять молодіжний мистецький форум у потязі «ГогольTRAIN»

Перший потяг відправиться з Києва в Одесу. Також будуть маршрути й до Дніпра, Херсона, Львова тощо.

Ілюстрація: Голос України

13 серпня 2021 року команда ГОГОЛЬFest до відзначення 30-ї річниці Незалежности України запускає круїзний мобільний форум молоді в потязі «ГогольTRAIN». Про це повідомляють у пресслужбі Державного агентства з питань мистецтв та мистецької освіти.

«ГогольTRAIN» — це один із перших в Європі артпотягів. Він уже зробив декілька рейсів на фестивалі ГОГОЛЬFest у Маріуполь (2019) та Херсон (2020). До 30-річчя Незалежности України заплановано шість рейсів артпотяга з Києва до різних міст на різноманітні культурні події країни.

Захід проходить за підтримки Міністерства культури інформаційної політики України, Державного агентства України з питань мистецтв та мистецької освіти і Міністерства інфраструктури України та у партнерстві з «Укрзалізницею».

«Метою проєкту є зшивання країни, діалог та об’єднання різних регіонів навколо спільних мирних цінностей у побудові майбутнього, розвиток міжрегіонального партнерства та підтримка мобільности молоді», — зазначають організатори артпотяга.

Перший із шести рейсів артпотяга «ГогольTRAIN» (Київ – Одеса) буде присвячений пам’яті українського художника Олександра Ройтбурда.

Окрім спальних, потяг має три фестивальних вагони, в яких уже з початком подорожі починається музично-перформативна та освітня програми. У кожного маршруту унікальна програма, яку розробляють згідно з напрямками, на які прямує поїзд.

«ГогольTRAIN» — це не просто засіб пересування країною, це мобільний форум, який створює атмосферу для знайомства і діалогу та дає можливість не просто відвідати нове місто та крутий фестиваль, але й знайомить людей між собою вже з перону», — розповідають у пресрелізі.

«ГогольTRAIN» до 30-річчя Незалежности відправиться у 6 міст: в Одесу, Кам’янець-Подільський, Херсон, Харків, Львів та Дніпро. У пресрелізі можна дізнатися дати відправлення та інформацію про квитки.

Додамо, що подібний захід організовували 2013 року на міжнародному поетичному фестивалі Meridian Chernowitz. Тоді проводили поетичні читання у потязі за маршрутом Чернівці—Львів. У читаннях брали участь як українські поети й письменники, так і іноземні.

Коментарі