Новини

Уряд погодив дати по 2 тисячі гривень дітям з багатодітних сімей

Це зроблять аби полегшити багатодітним родинам підготовку до нового навчального року.

В Україні 145 тисяч дітей з багатодітних малозабезпечених родин отримають по 2 тис. грн. Про це Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль написав у Телеграмі.

Сьогодні, 4 липня, за ініціативи президента, уряд схвалив постанову про виплату по 2 тисячі гривень на кожну дитину з багатодітної малозабезпеченої родини, яка станом на 1 серпня цього року досягла віку 6-18 років. Загальний розмір програми складе 290 млн грн. Кошти мають виплатити вже цього місяця, зазначив прем’єр-міністр.

Раніше на брифінгу прессекретар президента Сергій Никифоров розповів, чому уряд запроваджує таку постанову:

«Зрозуміло, що багатодітним сім’ям готувати дітей до Першого дзвоника найскладніше, тому, аби полегшити їм підготовку до початку навчального року, уряд готовий виділити по 2 тис. грн на дитину, не на родину, а саме на дитину», — сказав речник президента.

Президент Володимир Зеленський заяввляв раніше про покращення доходів у державний бюджет:

«Зростання доходів державного бюджету свідчать про те, що в держави є можливість збільшувати допомогу тим нашим громадянам, які її потребують. Урядовці мають забезпечити це якнайшвидше й максимально зручно», – заявив раніше президент Володимир Зеленський.

Президент також наголосив, що ця ініціатива не має вичерпуватися лише виплатою допомоги. Для урядовців і всіх представників системи місцевого самоврядування має бути принциповим забезпечення сприятливих умов для багатодітних родин.

Станом на 1 січня 2022 року в Україні нараховувалось 365 572 багатодітні сім’ї, у яких виховувалось 1 244 509 дітей, зазначає Укрінформ.

 

 

Коментарі