Новини

Японські дизайнери створили кімоно для країн-учасниць Олімпіади: який вигляд має українське

Над проєктом працювали 5 років. У кожному кімоно зображені кольори прапора та елементи культури країни.

Японські дизайнери пошили кімоно в честь кожної країни-учасниці Олімпіади

Фото: Суспільне

Група японських дизайнерів представила проєкт, над яким працювала понад шість років, – The Kimono Project. Вони пошили кімоно на честь кожної з 206 країн, яка бере участь в Олімпіаді в Токіо. Усі вбрання представлені на сайті та на сторінці проєкту в Instagram.

Мета такої ініціативи – познайомити світ із Японією через традиційний костюм і зблизити країни, які беруть участь в Олімпіаді, кажуть розробники. Автор ідеї та проєкту кімоно – дизайнер Йошімаса Такакура. Він задумав The Kimono Project 2014 року, коли стало відомо, що Токіо прийме наступні літні Олімпійські ігри. Такакура придумував дизайн для кожного кімоно, стежив за робочим процесом і збирав гроші на пошиття.

Український костюм представлений у синьо-жовтих кольорах, зазначають дизайнери:

«Дві лелеки, типові для країни соняшники з прикрасами у вигляді великодніх яєць, статуя великого князя Київського, який, як кажуть, заснував цю країну, і силует пшениці відображають природу та історію України. Контраст між жовтим і синім кольорами українського прапора справляє сильне враження».

До кімоно також створили пояс обі з розмальованими писанками, які називають типовим прикладом українського ремесла і прообразом пасхальних яєць.

«Робота, на якій ретельно вплетені писанки, представляє українські ремесела. Дизайнери використовували техніку ручного ткання Нішідзін-орі. Пояс об’ємно витканий із використанням золотої нитки та різних кольорів, а колірна гамма, завдяки якій складний малюнок видається освіжаючим, є вишуканою», — зазначають на сторінці дизайнери.

Коментарі