Новини

У Культурно-мистецькому центрі Миколайчука покажуть мультфільм для особливих дітей

Показ мультфільму буде адаптованим для особливих дітей, які будуть вперше в кінотеатрі

30 липня у Культурно-мистецькому центрі Миколайчука влаштують захід під назвою «Мультінклюзія». Це буде перегляд італійського мультфільму «Піпі, Пупу та Розмарі: таємниця викрадених нот» для особливих дітей. В анонсі події на фейсбуку пишуть, що показ мультфільму буде адаптованим, аби кожна дитина змогла відвідати кінотеатр.

Організовує громадська організація «Особливі серед нас».

На перегляд запрошують усіх дітей. Мета показу — познайомити малечу з таким закладом, як кінотеатр. Про це розповіла у  коментарі «Шпальті» керівниця ГО «Особливі серед нас» Тетяна Д’яченко.

Багато дітей бояться кінотеатру через те, що в ньому безліч невідомого, каже організаторка. Вона сподівається, що діти, які вже ходили в кінотеатр, побачать ненормотипову дитину, яка хвилюється, і зможуть подружитися і взаємодіяти.

«Багато дітей з особливостями будуть уперше в кінотеатрі. Ми адаптуватимемо перегляд для них, роблячи звук тихіше. Потім потихеньку будемо збільшувати, дивитимемося за реакцією дітей».

Це будуть робити через те, що багато дітей з особливостями сенсорно чутливі. Також для них регулюватимуть світло в залі, повністю не вимикатимуть.

Тетяна Д’яченко додає, що весь час перебуватиме у залі та стежитиме за тим, як діти себе поводять, контактуватиме з оператором. Також розповідає, що в організації планують ініціювати такі заходи у майбутньому регулярно.

В італійському мультфільмі показуватимуть історію про команду лісових звірів, які рятуватимуть від зриву щорічний концерт чудової музики. Керівниця організації каже, що мультфільм буде зрозумілим зовсім малим дітям і водночас цікавим дорослим.

Подія відбудеться за підтримки кінодистриб’ютора «Артхаус трафік» у рамках проєкту «Кіноклуб. Всеукраїнська мережа» та «Дитяче кіно» від «Чілдрен кінофесту».

Культурно-мистецький центр імені Івана Миколайчука розташований на вулиці Головній, 140.

Коментарі